THE STORY OF THE BANANA

De slipjes van MUSA intimates zijn gefabriceerd met bananentextiel, een van de sterkste natuurlijke stoffen ter wereld. Bananentextiel is gemaakt van een vezel die afkomstig is uit de stam van de bananenboom. Het kent gelijkenissen met zijde, maar onderscheidt zich hiervan op vier uitzonderlijke vlakken: het ademt, koelt, is waterafstotend en recyclebaar.

Naast dat het de intieme zones omarmt, is dit alternatieve textiel ook nog eens duurzaam. Het wordt gemaakt van afvalresten van de bananenboom, specifieker: de ‘pseudo stam’ van de bananenboom. Deze bananenboom leeft maar één keer en begint te bloeien rond de leeftijd van negen maanden, drie maanden later zijn de vruchten rijp.  Direct na het plukken van de vruchten wordt de boom gekapt – met deze resten wordt niks gedaan.

MUSA intimates maakt ondergoed van de afvalresten, zo wordt de plant optimaal gebruikt: voor voedsel- en voor kleding doeleinden.

Er zijn verschillende manieren om de vezels van de stam te scheiden en hem te veranderen in draad. Veel van deze methodes maken gebruik van chemische processen die het milieu niet ten goede komen. Maar bij MUSA intimates geven we de voorkeur aan een natuurlijke methode waarbij alle lagen van de banenboomstam met een mes worden bewerkt tot alleen de vezels overblijven. Deze worden op hun beurt gedroogd, in elkaar gedraaid door middel van een eeuwenoude Japanse draaitechniek en tot stof verweven.

 

Bij MUSA intimates staan schoonheid, gemak en duurzaamheid voorop. Lingerie die zowel sexy, als comfortabel, als milieubewust is. Wie durft er nu nog te stellen dat dit niet mogelijk zou zijn?